Miksi sinä suosit suomalaista?
3124
suosii suomalaista, koska...
  • Maistuu paremmalta
  • Puhtaampaa ja turvallisempaa
  • Luo työpaikkoja ja ylläpitää hyvinvointia Suomessa
  • Lähiruokaa
  • Haluan tukea suomalaista tuotantoa
  • Vastuullisesti tuotettua ruokaa
  • Maut ovat tuttuja ja hyväksi havaittuja
  • Suomalainen tuotanto on eettisesti vahvalla pohjalla
  • Suomalainen ruoka on tuotettu ympäristöä kunnioittaen
Osallistu kertomalla mielipiteesi.
Osallistu
  • Etusivu
  • Vinkit
  • Reseptit

  • Pekoninen karjalanpaisti


    Näin valmistat herkullisen pekonisen karjalanpaistin neljälle. Helposti syntyvän karjalanpaistin valmistukseen kannattaa varata noin viisi tuntia. Pitkä haudutus takaa hyvän maun ja lihan mureuden.

    Ainekset

    1 pkt HK Amerikan Pekoni® Lastu
    1 pkt HK Karjalanpaisti juureksilla 1 kg 
    1 kpl sipulia lohkoina 
    0.5 tl suolaa
    1 tl maustepippuria (kokonaisia) 
    2 kpl laakerinlehteä
    5 dl vettä

    Ohjeet

    Ruskista pekonilastut padassa omassa rasvassaan. Lisää lihakuutiot pataan ja anna niiden ruskistua kunnolla.

    Lisää joukkoon juureskuutiot, sipulilohkot ja mausteet. Lisää sen verran vettä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Peitä kannella ja hauduta 80 - 90 -asteisessa uunissa yön yli tai 150-asteisessa uunissa 4 - 5 tuntia, kunnes liha on mureaa.

    Tarjoile pekonisen karjalanpaistin kanssa keitettyjä perunoita ja suolakurkkuja.

    Resepti on poimittu hk.fi:stä. Herkullisten lihareseptien kodista löydät myös paljon muita maistuvia ruokaohjeita.