Miksi sinä suosit suomalaista?
3189
suosii suomalaista, koska...
  • Maistuu paremmalta
  • Puhtaampaa ja turvallisempaa
  • Luo työpaikkoja ja ylläpitää hyvinvointia Suomessa
  • Lähiruokaa
  • Haluan tukea suomalaista tuotantoa
  • Vastuullisesti tuotettua ruokaa
  • Maut ovat tuttuja ja hyväksi havaittuja
  • Suomalainen tuotanto on eettisesti vahvalla pohjalla
  • Suomalainen ruoka on tuotettu ympäristöä kunnioittaen
Osallistu kertomalla mielipiteesi.
Osallistu
  • Etusivu
  • Vinkit
  • Reseptit
  • Juustoinen sienirisotto

  • Juustoinen sienirisotto


    Risotto sopii paitsi alkuruoaksi, myös esim. iltavieraille pikkuruoaksi tai pääruoaksi tilanteesta ja muusta syötävästä riippuen. Suomalaisista sienistä syntyy herkullinen sienirisotto. Jätä se rakenteeltaan mehevän kosteaksi ja nauti juustoraasteen höystämänä.

    Valmistusaineet

    • 200 g tatteja tai kantarelleja  
    • 50 g Valio Eila® voita   
    • 3 - 4 (120 g) salottisipulia  
    • 2 valkosipulin kynttä  
    • 3 dl risottoriisiä  
    • 2 dl valkoviiniä tai 2 dl Valio omenatäysmehua  
    • n. 8 dl kuumaa vettä  
    • 1 kasvisliemikuutio  
    • mustapippuria myllystä  
    • tuoretta timjamia
        

    Lisäksi

    • 1 pussi (130 g) Valio Mustaleima™ raastetta
         

    Valmistusohje
     
    Huuhdo ja valuta sienet. Hienonna. Kuumenna sieniä miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Kuullota.

    Lisää kattilaan riisit. Kuullota sekoitellen. Lisää viini, pari desilitraa kuumaa vettä ja liemikuutio. Sekoita.

    Jatka veden lisäämistä aina kun aiemmin lisätty neste on imeytynyt riisiin. Sekoittele välillä. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi, yht. n. 18 min tai kunnes riisi on sopivan kypsää (al dente eli pehmeää, mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä). Valmis risotto on kosteaa ja mehevää. Lisää tarvittaessa tilkka kuumaa vettä.

    Mausta mustapippurilla ja timjamilla.

    Sekoita risoton joukkoon puolet juustoraasteesta. Ripota loput annosten pinnalle. Tarjoa heti pääruokana tai alkuruokana (5-6:lle).

    Reseptin tarjoaa Valio.