Miksi sinä suosit suomalaista?
3094
suosii suomalaista, koska...
  • Maistuu paremmalta
  • Puhtaampaa ja turvallisempaa
  • Luo työpaikkoja ja ylläpitää hyvinvointia Suomessa
  • Lähiruokaa
  • Haluan tukea suomalaista tuotantoa
  • Vastuullisesti tuotettua ruokaa
  • Maut ovat tuttuja ja hyväksi havaittuja
  • Suomalainen tuotanto on eettisesti vahvalla pohjalla
  • Suomalainen ruoka on tuotettu ympäristöä kunnioittaen
Osallistu kertomalla mielipiteesi.
Osallistu
  • Etusivu
  • Vinkit
  • Reseptit
  • Jyväjemmari-vinkkejä

  • Jyväjemmari-vinkkejä


    Jyväjemmaria ja hyvää voita.

    Nautitaan perinteisesti, reilusti voita päälle. Tottumuksen mukaisesti joko karhealle pinnalle tai sileälle kääntöpuolelle.

    Avocado Jemmari

    ½ kiekkoa Jyväjemmaria
    1 kypsä Avokado
    Sulatejuusto (esim.  Arla Pohjanpoika)
    Sitruunamehu ja mustapippuri (tarvittaessa)

    Voidellaan Jyväjemmari sulatejuustolla (reilukerros). Viipaloidaan kuorittu avokado ja asetellaan avokado viipaleet tasaisesti päälle. Halutessa voi avokadon päälle ripotella hieman sitruunamehua ja ruohittua mustapippuria.
    Mainio pikaeväs esimerkiksi keväisiin puutarhatalkoisiin.

    Sillijemmari

    ¼ kiekkoa Jyväjemmaria
    Munavoita (itse tehty tai Munax valmis Munavoi)
    Matjessilliä paloina
    Tilliä

    Jyväjemmarin päälle voidellaan reilu kerros munavoita. Päälle maun mukaan Matjessilli paloja ja lopuksi hieman tilliä sillin päälle.

    Jyväjemmari ruissiemenkuivaleipä on Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun finalistituote.