Miksi sinä suosit suomalaista?
3184
suosii suomalaista, koska...
  • Maistuu paremmalta
  • Puhtaampaa ja turvallisempaa
  • Luo työpaikkoja ja ylläpitää hyvinvointia Suomessa
  • Lähiruokaa
  • Haluan tukea suomalaista tuotantoa
  • Vastuullisesti tuotettua ruokaa
  • Maut ovat tuttuja ja hyväksi havaittuja
  • Suomalainen tuotanto on eettisesti vahvalla pohjalla
  • Suomalainen ruoka on tuotettu ympäristöä kunnioittaen
Osallistu kertomalla mielipiteesi.
Osallistu
  • Etusivu
  • Vinkit
  • Reseptit
  • Kaurapuolukkasämpylät

  • Kaurapuolukkasämpylät


    Ainekset:

    3 dl puolukoita
    5 dl vettä
    1/2 dl siirappia
    2 tl suolaa
    1 dl pellavansiemeniä
    1 ps Sunnuntai-kuivahiivaa
    12 - 14 dl Sunnuntai Kaurainen -sämpyläjauhoja
    1/2 dl Sunnuntai Juokseva rypsiöljyvalmiste

    Ohje:

    Sulata puolukat. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Mittaa reilusti kädenlämpöinen vesi, suola, siirappi ja pellavansiemenet kulhoon. Lisää jauhoseos ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää Sunnuntai Juokseva ja puolukat. Taikina saa jäädä pehmeäksi.

    Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia. Leivo taikinasta pitkä tasapaksu tanko. Jaa tanko 25-30 palaan. Pyöritä paloista sämpylöitä. Kohota sämpylöitä vielä noin 20 minuuttia liinan alla. Laita uuni lämpenemään 225- asteeseen.

    Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä ja kaurahiutaleita.Paista sämpylöitä noin 10-12 minuuttia uunin keskitasolla.

    Kuva ja resepti: Raisio Oyj www.raisionkeittokirja.fi