Miksi sinä suosit suomalaista?
3171
suosii suomalaista, koska...
  • Maistuu paremmalta
  • Puhtaampaa ja turvallisempaa
  • Luo työpaikkoja ja ylläpitää hyvinvointia Suomessa
  • Lähiruokaa
  • Haluan tukea suomalaista tuotantoa
  • Vastuullisesti tuotettua ruokaa
  • Maut ovat tuttuja ja hyväksi havaittuja
  • Suomalainen tuotanto on eettisesti vahvalla pohjalla
  • Suomalainen ruoka on tuotettu ympäristöä kunnioittaen
Osallistu kertomalla mielipiteesi.
Osallistu
  • Etusivu
  • Vinkit
  • Reseptit
  • Kaurapuuropannukakut

  • Kaurapuuropannukakut


    Älä heitä aamupalalta jäänyttä kaurapuuroa pois, vaan loihdi siitä seuraavana aamuna terveellisiä pannukakkuja! Laita tarjolle myös kaikki jääkaapista löytyvät avatut hillopurkit ja arkiaamun juhlahetki on valmis.

    Ohjeet

    Sekoita kuivat aineet keskenään. Toisessa kulhossa vatkaa pallovispilällä sekaisin voisula, maito, kaurapuuro, hunaja ja munat. Kääntele kostea seos kevyesti kuivien joukkoon ja sekoita sekaisin, varo vaivaamasta taikinaan sitkoa. Kuumenna lettupannu ja paista voissa taikinasta molemmin puolin kauniin kullanruskeita pannukakkusia. Tarjoile heti vaahterasiirapin ja hillon kera.

    Ainekset
    4 annosta

    2 dl kaurajauhoja
    2½ dl (täysjyvä) vehnäjauhoja
    2 rkl sokeria
    2 tl leivinjauhetta
    vajaa 1 tl suolaa
    3 rkl Arla Meijerivoita sulatettuna
    5 dl Arla Vanhanajan luomutäysmaitoa
    2½ dl kylmää kaurapuuroa
    1 rkl hunajaa
    2 kananmunaa

    Resepti ja kuva Arlalta. Lisää hävikkireseptejä löydät Arlan sivuilta.