Miksi sinä suosit suomalaista?
3094
suosii suomalaista, koska...
  • Maistuu paremmalta
  • Puhtaampaa ja turvallisempaa
  • Luo työpaikkoja ja ylläpitää hyvinvointia Suomessa
  • Lähiruokaa
  • Haluan tukea suomalaista tuotantoa
  • Vastuullisesti tuotettua ruokaa
  • Maut ovat tuttuja ja hyväksi havaittuja
  • Suomalainen tuotanto on eettisesti vahvalla pohjalla
  • Suomalainen ruoka on tuotettu ympäristöä kunnioittaen
Osallistu kertomalla mielipiteesi.
Osallistu
  • Etusivu
  • Vinkit
  • Reseptit
  • Kolme dippiä

  • Kolme dippiä


    Papudippi

    2 dl kypsää härkäpapua  (Härkis)
    2 valkosipulinkynttä
    1 punainen chili
    ½ rkl punaviinietikkaa
    ½ rkl sokeria
    1,5 dl oliiviöljyä
    1 tl jauhettua kuminaa
    ripaus suolaa

    1. Poista chilistä siemenet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi.
    2. Nauti RuisLastujen kanssa!

    Paahdettu punajuuri-hummusdippi

    3 keskikokoista punajuurta
    2 rkl tahinia
    ½ sitruunanmehu
    2 rkl oliiviöljyä
    1 valkosipulinkynsi
    1 tl juustokuminaa
    suolaa, mustapippuria

    1. Paahda punajuuret 180 c uunissa kypsäksi. (n. 40 min)
    2. Kuori punajuuret ja mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi.
    3. Nauti RuisLastujen kanssa!

    Inkivääri-taatelidippi

    2 d kuivattuja taateleita kiehautettuna
    1 dl kermaviiliä
    1 tl raastettua inkivääriä
    2rkl hienonnettua kevätsipulia
    suolaa, mustapippuria

    1. Sekoita taatelit, kermaviili ja inkivääri tehosekoittimessa.
    2. Lisää hienonnettu kevätsipulit ja mausta.
    3. Nauti RuisLastujen kanssa!

    Uunipaahdettu RuisLastu sour cream & onion on Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun finalistituote.