Miksi sinä suosit suomalaista?
3149
suosii suomalaista, koska...
  • Maistuu paremmalta
  • Puhtaampaa ja turvallisempaa
  • Luo työpaikkoja ja ylläpitää hyvinvointia Suomessa
  • Lähiruokaa
  • Haluan tukea suomalaista tuotantoa
  • Vastuullisesti tuotettua ruokaa
  • Maut ovat tuttuja ja hyväksi havaittuja
  • Suomalainen tuotanto on eettisesti vahvalla pohjalla
  • Suomalainen ruoka on tuotettu ympäristöä kunnioittaen
Osallistu kertomalla mielipiteesi.
Osallistu
  • Etusivu
  • Vinkit
  • Reseptit
  • Kurpitsapiirakka

  • Kurpitsapiirakka


    Pohja
    3    munaa   
    1 1/2  dl   fariinisokeria   
    1  tlk  (425 g)   kurpitsasosetta   
    3  dl   vehnäjauhoja   
    2  tl   leivinjauhetta   
    1  tl   vaniljasokeria   
    1  tl   kanelia   
    1  tl   inkivääriä   
    1  dl   Valio Oivariini® juoksevaa   

    Inkiväärikuorrutus 
    2  rasiaa  (à 200 g)   Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa    
    1/2  dl   Valio omenatäysmehua    
    1  dl   tomusokeria   
    1  tl   inkivääriä 

    Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kurpitsasose.Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja inkivääri keskenään. Sihtaa kurpitsavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi Oivariini ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

    Kaada taikina voideltuun Ø 28 cm piirakkavuokaan. Tasoita pinta. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 30 min, kunnes piirakka on kypsä. Sekoita inkiväärikuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneen piirakan päällle. 

    Tarjoa kahvipöydässä tai sunnuntaibrunssin jälkiruokana.

    Lisää hauskoja halloweenreseptejä löydät http://www.valio.fi/