Miksi sinä suosit suomalaista?
3094
suosii suomalaista, koska...
  • Maistuu paremmalta
  • Puhtaampaa ja turvallisempaa
  • Luo työpaikkoja ja ylläpitää hyvinvointia Suomessa
  • Lähiruokaa
  • Haluan tukea suomalaista tuotantoa
  • Vastuullisesti tuotettua ruokaa
  • Maut ovat tuttuja ja hyväksi havaittuja
  • Suomalainen tuotanto on eettisesti vahvalla pohjalla
  • Suomalainen ruoka on tuotettu ympäristöä kunnioittaen
Osallistu kertomalla mielipiteesi.
Osallistu
  • Etusivu
  • Vinkit
  • Reseptit
  • Nürnbergin Günther ja Gertrudin perunasalaatti

  • Nürnbergin Günther ja Gertrudin perunasalaatti


    Ainekset:

    1 pkt HK Maakarit® Nürnbergin Günther
    1 kg uusia perunoita
    3 kpl kananmunaa keitettyinä
    1 kpl punasipulia ohuina suikaleina
    0.5 kpl sitruunan mehu
    1 rkl sokeria
    1 tl suolaa
    0.5 tl mustapippuria
    1 kpl varsiselleriä ohuina viipaleina
    150 g ranskankermaa
    2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
    1 nippu kevätsipulia

    Valmistusohje:

    Sekoita keskenään sipulisuikaleet, sitruunamehu, suola, sokeri ja mustapippuri ja anna sipulien marinoitua muiden alkuvalmisteluiden ajan. Keitä perunat suolatussa vedessä napakan kypsiksi ja jäähdytä. Keitä kananmunia 7 minuuttia ja jäähdytä. Leikkaa jäähtyneet perunat muutamaan osaan ja hienonna kuoritut kananmunat veitsellä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Nauti Gertrud rapeapintaiseksi paistetun tai grillatun Güntherin seurana.

    HK Maakarit® Nürnbergin Günther grillimakkara 230 g on Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun finalistituote.