Miksi sinä suosit suomalaista?
3189
suosii suomalaista, koska...
  • Maistuu paremmalta
  • Puhtaampaa ja turvallisempaa
  • Luo työpaikkoja ja ylläpitää hyvinvointia Suomessa
  • Lähiruokaa
  • Haluan tukea suomalaista tuotantoa
  • Vastuullisesti tuotettua ruokaa
  • Maut ovat tuttuja ja hyväksi havaittuja
  • Suomalainen tuotanto on eettisesti vahvalla pohjalla
  • Suomalainen ruoka on tuotettu ympäristöä kunnioittaen
Osallistu kertomalla mielipiteesi.
Osallistu
  • Etusivu
  • Vinkit
  • Reseptit
  • Onnellisten pannukakut

  • Onnellisten pannukakut


    Ainekset:

    3 Vapaan kanan kananmunaa
    3 rkl fariinisokeria
    2 tl vaniljasokeria
    5 dl vehnäjauhoja
    3 tl leivinjauhetta
    ½ tl suolaa
    2 dl Vapaan lehmän kevytmaitoa
    1 prk Vapaan lehmän kermaviiliä
    50g Juustoportin kirnuvoita (+lisäksi paistamiseen)

    Ohje:

    1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
    2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun taikinan.
    3. Anna seoksen turvota hetken.
    4. Kuumenna pannu ja laske sen jälkeen levyn lämpötilaa puolella, sillä pannukakut palavat helposti sokerin vuoksi. Käytä paistamiseen kirnuvoita.
    5. Annostele taikinaa pannulle paksuksi kerrokseksi ja paista haluamasi kokoisia pannukakkuja. Nauti pannukakut esimerkiksi marjojen tai vaahterasiirapin kanssa.

    Juustoportti Vapaan lehmän maito on Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -kilpailun finalistituote.

    -- (VSE-2016-finalisti.jpg)