Miksi sinä suosit suomalaista?
3199
suosii suomalaista, koska...
 • Maistuu paremmalta
 • Puhtaampaa ja turvallisempaa
 • Luo työpaikkoja ja ylläpitää hyvinvointia Suomessa
 • Lähiruokaa
 • Haluan tukea suomalaista tuotantoa
 • Vastuullisesti tuotettua ruokaa
 • Maut ovat tuttuja ja hyväksi havaittuja
 • Suomalainen tuotanto on eettisesti vahvalla pohjalla
 • Suomalainen ruoka on tuotettu ympäristöä kunnioittaen
Osallistu kertomalla mielipiteesi.
Osallistu
 • Etusivu
 • Uutiset
 • Maista Suomi -tempaus kotimaisten ruoka- ja juomavalintojen puolesta

 • Maista Suomi -tempaus kotimaisten ruoka- ja juomavalintojen puolesta


  Tiedote 19.11.2014

  Elintarviketeollisuusliitto käynnistää Maista Suomi -tempauksen, jolla herätellään suomalaisia valitsemaan Suomessa valmistettuja ruokia ja juomia. Maista Suomi muistuttaa kotimaisten ruoka- ja juomavalintojen vaikutuksista: valitsemalla kotimaassa valmistettuja ruokia ja juomia tuemme suomalaisten työllistymistä ja tuotamme hyvinvointia koko maalle.

  Suomalainen elintarviketeollisuus on maan neljänneksi suurin teollisuudenala, joka työllistää suoraan 33 000 suomalaista ja välillisesti moninkertaisen määrän. Kun jokainen meistä ostaa kotimaisia ruokia ja juomia yhdellä lisäeurolla kuukaudessa, syntyy vuodeksi 1 500 työpaikkaa.

  ”Haluamme tempauksellamme muistuttaa, että jokainen meistä voi vaikuttaa maamme hyvinvointiin ja työpaikkojen säilymiseen. Elintarvikeala on suuri työllistäjä myös tulevaisuudessa, sillä maistuvien ruokien ja juomien tekijöitä tarvitaan joka päivä. Suomalaisella elintarviketeollisuudella on myös suuri alueellinen merkitys, sillä suurin osa Suomessa valmistettujen ruoka- ja juomatuotteiden raaka-aineista tulee kotimaasta”, toteaa Heikki Juutinen, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja.

  Suomalainen maku syntyy Suomessa

  Suomalainen maku ja korkea laatu syntyvät suomalaisten osaajien käsissä. Kotimaisin voimin syntyykin laaja valikoima ruuanlaittoa helpottavia ja käyttövalmiita tuotteita sekä herkullisia vaihtoehtoja päivän kaikkiin hetkiin ja jokaiseen elämäntilanteiseen.

  ”Suomalaiset arvostavat korkealle kotimaisia ruoka- ja juomatuotteita – meillä on vahvoja brändejä ja korkealaatuisia tuotteita. Kotimaiset ruoka- ja juomatuotteet ovat osaavien ammattilaisten valmistamia, ja ne syntyvät huipputeknologian avulla. Tarkat laatujärjestelmät, luotettava omavalvonta sekä kyky reagoida nopeasti laatupoikkeamiin takaavat tuotteiden korkean laadun ja turvallisuuden”, Heikki Juutinen kertoo.

  Ruoan kotimaisuus on tärkeää suomalaisille: 65 prosentille on tärkeää syödä kotimaista ruokaa, ja 61 prosenttia tarkistaa ostamansa elintarvikkeen alkuperän. Erityisen tärkeää kotimaisuus on liha- ja maitotuotteiden osalta, jossa kotimaisuus on tärkeää yli 70 prosentille suomalaisista.*

  Suomalaiset käyttävät ruokaan ja juomaan vuosittain yhteensä noin 22 miljardia euroa, mikä on 12 prosenttia kotitalouksien kaikista kulutusmenoista. Yli puolet summasta kuluu kotiin ostettuihin tuotteisiin, ja lähes puolet ulkona syömiseen ja juomiseen. Ruokarahat siis pyörittävät vauhdilla kotimaan taloutta, kun valitsee kotimaisia elintarvikkeita.

  ”Suomessa valmistettu ruoka on lähiruokaa. Valitsemalla Suomessa valmistettuja ruokia ja juomia tuotamme hyvinvointia Suomelle. Suomalainen elintarviketeollisuus varmistaa osaltaan, että Suomessa on elinvoimaisia maatiloja ja että huoltovarmuus pysyy kaikissa tilanteissa”, Heikki Juutinen summaa.

  Tutustu Maista Suomi -tempaukseen osoitteessa www.maistasuomi.fi sekä seuraa aktiviteetteja ja osallistu viikoittaiseen arvontaan Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/MaistaSuomi.

  Katso vinkit kotimaisten valintojen helpottamiseksi

  *Lähde: Taloustutkimus, Suomi Syö 2014

  Lisätietoja:
  toimitusjohtaja Heikki Juutinen, p. 040 502 6270
  viestintäjohtaja Sirpa Rinne, p. 0400 685 975


  Elintarviketeollisuus on Suomen neljänneksi suurin teollisuudenala. Elintarviketeollisuudessa työskentelee 33 000 henkeä. Alan tuotannon bruttoarvo on 10,6 miljardia euroa ja jalostusarvo 2,5 miljardia euroa. Koko elintarvikeketju työllistää Suomessa noin 300 000 henkeä eli noin 12 prosenttia työllisestä työvoimasta. Elintarvikeviennin arvo on 1,6 miljardia euroa ja tuonnin 4,3 miljardia euroa.

  Elintarviketeollisuusliitto on elintarviketeollisuuden elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö, joka luo Suomessa toimivalle elintarviketeollisuudelle kilpailukykyiset toimintaedellytykset. Liiton 270 jäsenyritystä ja kolme järjestöjäsentä edustavat elintarviketeollisuutta kattavasti.