Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -äänestys


Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -äänestys on päättynyt ja voittaja on selvillä. Onnea upea Gold&Green Nyhtökaura nude! Lue lisää.

Lisätietoja kilpailusta löydät Elintarviketeollisuusliiton sivuilta. Voit seurata kilpailua Facebookissa tykkäämällä Maista Suomi –sivusta tai Twitterissä, #vuodenelintarvike.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -finalistit:

Arjen apulainen: Apetit Tuorekset Sienestäjän pannuvihannes 200 g

Raadin arvio: Todellinen arjen helpottaja, joka monipuolistaa ja lisää kasvisten käyttöä. Innostaa ja auttaa kokkaamaan kasviksista, kun niitä ei tarvitse kuoria ja pilkkoa itse. Terveellinen, monipuolinen, hävikkiä vähentävä ja sesonkia hyödyntävä keksintö, joka sopii kaikenikäisille kasvisten ystäville. Maistuvia sieniä sisältävä sekoitus vetoaa erityisesti metsän antimia arvostaviin suomalaisiin.

Valmistaja: Apetit Ruoka Oy

Lisätietoja tuotteesta

Reseptivinkki: Pasta á la Tuorekset

Herkutteluhetki: Uunipaahdettu RuisLastu sour cream & onion

Raadin arvio: Rukiista tehtyjen napostelutuotteiden uusin oivallus, joka herkuttelijan on helppo löytää kaupan perunalastuhyllyltä. Yhtä ohuita ja rapeita kuin perunalastut, ja myös pakkaus houkuttelee. Perunalastuista lainattu sour cream -maku on klassikko, joka toimii myös ruislastussa. Vientipotentiaalia erityisesti maihin, joissa sipsejä ja muita napostelutuotteita kulutetaan paljon.

Valmistaja: Linkosuon Leipomo Oy


Lisätietoja tuotteesta

Reseptivinkki: Kolme dippiä

Hyvinvointia elämään: Hyvä Apaja uunivalmis, ruodoton kirjolohifilee paistopussissa, pippuri 550 g

Raadin arvioLaadukas ja terveellinen vaihtoehto kaikille, jotka kaipaavat helpotusta ruuanlaittoon. Maistuvaa kirjolohta lautaselle ilman perkausta ja kalan käsittelyä. Kynnys kokata kalaa pienenee, ja paistopussissa kirjolohi kypsyy herkullisen meheväksi. Terveellisen kalan kulutus ja puolivalmisteiden käyttö ovat kasvavia trendejä, ja niihin tämä tuote vastaa hienosti. Tarjoaa myös vaihtoehdon norjalaiselle lohelle.

Valmistaja: Ab Chipsters Food Oy

Lisätietoja tuotteesta

Reseptivinkki: Uunikirjolohi

Juomaidea: Kelkka-juomasekoitus

Raadin arvio: Suomalaisesta ravintolamaailmasta tutun juomasekoituksen oivallus piilee erityisesti sen pakkauksessa. 100-prosenttisesti kierrätettävä Kelkka-pullo valmistetaan suomalaisista kierrätysmuovipulloista oman tuulivoimalan energialla. Valmis juomasekoitus säilyttää raikkaan makunsa hyvin muovipullossa ja sopii vaikkapa kesäisen picnicin juhlistajaksi. Klassikkoainesta myös maailmalle.

Valmistaja: Pramia Oy

Lisätietoja tuotteesta

Tarjoiluehdotus: Pramian Kelkka on parasta sellaisenaan hyvin viilennettynä jäiden kera. Halutessaan drinkkiin voi lisätä hieman appelsiinimehua.

 

Kotikokeille: HK Maakarit® Nürnbergin Günther grillimakkara 230 g

Raadin arvio: Salonkikelpoinen makkara, joka luo uuden ilmiön suomalaiseen grillaamiseen. Maistuisi hyvin vaikkapa Linnan juhlissa! Suomalaiseen makkaraan on tuotu kansainvälinen maku kotimaisin voimin. Mahdollistaa uudenlaisten lisukkeiden käytön tutun ketsupin ja sinapin sijaan. Street food -trendin inspiroima kotikokki voi valmistaa Güntheristä herkullisen hodarin.

Valmistaja: HKScan Finland Oy


Lisätietoja tuotteesta

Reseptivinkki: Nürnbergin Günther ja Gertrudin perunasalaatti

Mauista parhain: Jyväjemmari 400 g, ruissiemenkuivaleipä

Raadin arvio: Näkkileivän uusi sukupolvi, joka luo uuden kategorian leipähyllyyn. Raaka-aineet ja monipuoliset ravitsemusarvot tekevät tästä terveystuotteen, mutta huomionarvoista on erinomainen maku. Mitä jää muille, kun koko pakkauksen voisi syödä kerralla itse? Perinteinen tuote pitää välillä keksiä uudelleen, ja tässä se näkyy hyvin. Plussaa myös hyvästä säilyvyydestä, lisäaineettomuudesta ja tyylikkäästä pakkauksesta.

Valmistaja: Leivon Leipomo Oy

Lisätietoja tuotteesta

Reseptivinkki: Avocado-jemmari ja Silli-jemmari

Superinnovaatio: Gold&Green Nyhtökaura™ 250 g nude

Raadin arvio: Ohittamaton suomalainen ruokainnovaatio kuluttajalle maistuvassa muodossa. Taustalla teknologinen innovaatio ja pitkälle katsova visio uusista ja helppokäyttöisistä proteiinilähteistä. Nyhtökaura loi uuden tuoteryhmän ja madalsi myös kynnystä kokeilla uudenlaisia raaka-aineita ruuanlaitossa. Erityistä on myös, että tuote on suunniteltu alusta pitäen kansainvälisille markkinoille.

Valmistaja: Gold&Green Foods Ltd

Lisätietoja tuotteesta

Reseptivinkki: Poroton käristys