Pikavipin hakeminen 2020

Pikavippiä pystyi hakemaan alussa suoraan tekstiviestillä tai puhelimitse. Hakemuksen täyttäminen kesti pari minuuttia ja rahat sai tilille noin 5 minuutin kuluttua kun hakemus oli lähetetty. Pikavippi tai pikalaina on siis osuva nimi juuri tälle palvelulle. Nämä lainat aiheuttivat alussa sen verran velkaongelmia ja petoksia, joten uusi rajoittavia lakeja säädettiin.

Suurin, ja varmaan paras, muutos koski asiakkaan tunnistamista. Aiemmin lainaa pysty hakemaan henkilö jolla oli liittymä omissa nimissä. Tällä tavalla tekstiviestin lähettäjä tunnistettiin ja laina kirjattiin hänen nimiinsä. Lainan hakeminen esim. prepaidin tai salaisen liittymän avulla ei toiminut. Muutoksen jälkeen jokainen asiakas piti tunnistaa sähköisesti verkkopankkitunnusten avulla. Tämä siirsi kaikki lainahakemukset nettiin ja tekstarihakemukset poistuivat kokonaan.

Pikavippien lakimuutokset 2013

Kulutusluottojen korkokatto tuli voimaan vasta vuonna 2013, joka johti pienten pikavippien ja monen lainanmyöntäjän katoamiseen. Laki tuli koskemaan vain alle 2000 euron lainoja. Alle 2000 euron lainoissa todellinen vuosikorko sai olla maksimissaan 50% + viitekorko. Lainafirmat olivat kuitenkin varautuneet tulevaan muutokseen. Yhtiöt lopettivat pikavippien myöntämisen ja siirtyivät sen sijaan kokonaan yli 2000 euron joustolainoihin. Tällä tavalla saatiin korkokatto helposti kierrettyä.

Pikavipeistä päästiin siis eroon, mutta tilalle tuli joustoluotto. Kyseinen lainatyyppi johti suurempiin velkaongelmiin, koska joustolainoista oli vaikea päästä eroon. Kyseessä on jatkuva luotto, jota voi käyttää heti uudestaan, kun viimeisin lyhennys on kirjautunut lainafirman tilille. Laina toimii samalla tavalla kuin luottokortti. Luoton korko oli kuitenkin joskus jopa 100% paikkeilla. Yli 30 000 euron joustoluotto kovalla korolla on kenenkään vaikea maksaa takaisin. Vaikka ei koskaan suunnittelut käyttää koko lainan luottolimiittiä, on uusien nostojen tekeminen tehty tosi helpoksi.

Vuoden 2019 lakimuutos ja uusi korkotaso

Vuoden 2019 lakimuutos toi lainamarkkinoille suuremman muutoksen. Tällä kertaa nimelliskorkoa rajoitettiin 20% ja tämä muutos tuli koskemaan kaikkia kuluttajaluottoja. Lainan mahdolliset lisäkulut saavat korkokaton lisäksi olla maksimissan vuodessa 150 euroa. Tämä johti siihen, että ne jotka olivat perineet kovimpia korkoja joustoluotoistaan lopettivat kokonaan. Lakimuutos johti myös siihen että monet luopuivat joustolainoista ja siirtyivät taas myöntämään kertaluottoja. Voidaan melkein sanoa että pikavipit tekivät paluun, kun uusi laki astui voimaan. Tarjolla on siis pienempiä lainoja maltillisella korolla.

Firmat kuten Vivus ja Bluefinance ovat tuoneet pikavipin takaisin markkinoille. Näiden firmojen kautta voit hakea 100-600 euron lainaa helposti netistä. Bluefinancen 500 euron laina 4 kuukauden laina-ajalla kokonaiskulut ovat 39,32 euroa. Vaikka korkokatto rajoittaa nykyään kaikkia lainoja, on lainojen vertailu edelleen tarpeen jos haluat löytää halvimman lainan. Lainaneuvos on lainojen vertailupalvelu joka auttaa sinua tässä asiassa. Lähetät vain yhden ainoan hakemuksen, niin saat kerralla yli 20 eri tarjousta. Voit rauhassa tutustua kaikkiin tarjouksiin ja jos sieltä ei löydy sinulle sopivaa rahoitusta, voit hylätä kaikki tarjoukset