Miksi sinä suosit suomalaista?
3159
suosii suomalaista, koska...
  • Maistuu paremmalta
  • Puhtaampaa ja turvallisempaa
  • Luo työpaikkoja ja ylläpitää hyvinvointia Suomessa
  • Lähiruokaa
  • Haluan tukea suomalaista tuotantoa
  • Vastuullisesti tuotettua ruokaa
  • Maut ovat tuttuja ja hyväksi havaittuja
  • Suomalainen tuotanto on eettisesti vahvalla pohjalla
  • Suomalainen ruoka on tuotettu ympäristöä kunnioittaen
Osallistu kertomalla mielipiteesi.
Osallistu

Gulassi


Ainekset neljälle:

800 g Maatiaispossun kassler
1  sipuli
1 l vettä
6  perunaa
2  lihaliemikuutiota
2  punaista paprikaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta

- voita paistamiseen
- suolaa ja mustapippuria
- maissitärkkelystä suurustamiseen (jos haluat paksumman liemen)

Tee näin:

Leikkaa maatiaispossun kassler kuutioiksi. Viipaloi sipuli ja leikkaa paprikat pieniksi paloiksi. Lämmitä paksupohjainen pata liedellä ja lisää voita. Ruskista lihapalat kauttaaltaan ja lisää sitten sipuli ja kuullota noin minuutin ajan. Lisää vesi ja murenna sekaan lihaliemikuutiot. Sekoita joukkoon paloiteltu paprika, tomaattipyree ja mausteet.

Anna kiehua kannen alla 20 minuuttia. Kuori sillä aikaa perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Lisättyäsi perunat anna gulassin kiehua ilman kantta vielä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Tarkista gulassin maku ja suurusta maissitärkkelyksellä, mikäli haluat gulassin, jossa on hieman paksumpi liemi.

Reseptin tarjoaa Snellman. Lisää maistuvia liharuokaohjeita Snellmanin sivuilta.