Miksi sinä suosit suomalaista?
3149
suosii suomalaista, koska...
  • Maistuu paremmalta
  • Puhtaampaa ja turvallisempaa
  • Luo työpaikkoja ja ylläpitää hyvinvointia Suomessa
  • Lähiruokaa
  • Haluan tukea suomalaista tuotantoa
  • Vastuullisesti tuotettua ruokaa
  • Maut ovat tuttuja ja hyväksi havaittuja
  • Suomalainen tuotanto on eettisesti vahvalla pohjalla
  • Suomalainen ruoka on tuotettu ympäristöä kunnioittaen
Osallistu kertomalla mielipiteesi.
Osallistu
  • Etusivu
  • Vinkit
  • Reseptit
  • Ruisleivällä kuorrutettu sipulikeitto

  • Ruisleivällä kuorrutettu sipulikeitto


    Ainekset: 

    3 isoa sipulia
    1 iso purjo
    2–4 valkosipulinkynttä
    50 g voita
    2 dl vehnäolutta
    1 l vettä
    2 lihafondikuutiota
    1 tl kuivattua timjamia
    1 laakerinlehti
    1 rkl hunajaa
    4 viipaletta  Vaasan Ruispalat Tumma Herkku -leipää 
    2 dl raastettua gruyere- tai kermajuustoa

     

    Ohje:

    Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise purjosipuli, huuhtele kylmällä vedellä huolellisesti lehtien välistä ja hienonna. Kuori ja hienonna valkosipulit.

    Sulata voi kattilassa ja lisää sipulisilput. Kuullota keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Älä anna sipulien ruskistua. Lisää joukkoon vehnäolut.

    Kun olut on imeytynyt sipuleihin, lisää vesi, lihafondikuutiot, timjami, laakerinlehti ja hunaja. Kiehauta ja keitä hiljalleen kannen alla noin 35 minuuttia. Voit kypsentää keiton myös 175-asteisessa uunissa noin 45 minuutissa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

    Kuumenna uuni 225-asteeseen. Ripottele ruispaloille raastettua gruyerejuustoa. Annostele keittoa neljälle uunin kestävälle keittolautaselle. Nosta keiton pinnalle juustoleivät. Aseta lautaset pellin päälle uuniin ja gratinoi 225 asteessa, kunnes juusto on sulanut leipien päälle.

    Pienille lapsille voit gratinoida leivät uunipellillä erikseen, leikata suupaloiksi ja nostaa leipäkuutiot sellaisenaan keittolautasen päälle, niin ei tarvitse varoa kuuman lautasen kanssa.

    Resepti ja kuva: Vaasan Oy. Katso myös reseptin valmistusvideo Vaasanin sivuilla.